pondělí 27. října 2014

Moučník s dýni a jablky

Přináším další recept Vojkovického Klubu Zdraví a Vaření.

200g mouky pšeničné hladké bílé
200g mouky celozrnné špaldové hrubé
150g cukru třtinového
20g kypřícího prášku bez fosfátu
1 lžička skořice mleté
vanilkový prášek (Madagascar vanilla – k sehnání ve zdravé výživě) můžeme nahradit vanilkovým cukrem
Vše smícháme a pak přidáme další suroviny:
200g dýně Hokaido (strouhané na velké slzy)
200g jablek (strouhané na velké slzy)
50g oleje
50g másla
280ml rýžovo - mandlového nápoje (můžeme nahradit jakýmkoliv rostlinným nápojem nebo mlékem)
Plech potřeme olejem a vysypeme umletými vlašskými ořechy (namlít hruběji) a nalijeme těsto.
Pečeme 15 - 20 min. při 150°– 180° C.
Po upečení -  potřeme džemem meruňkovým a nalijeme meruňkový puding (rozmixujeme meruňkový kompot 0,7 l zahustíme 2 vanil.pudingy v prášku, dle chuti můžeme přisladit a povaříme 1 min. )

Žádné komentáře:

Okomentovat