sobota 16. května 2015

Radní Dobré se rozhodli vyčistit Dobrou

Obec Dobrá se rozhodla pomoci občanům s úklidem jejich odpadu. Konkrétně na svých stránkách píší "S příchodem jara, přichází, jak už se stalo pravidlem, i v naší obci doba úklidu domova, blízkého i vzdálenějšího okolí."  Obec Dobrá se totiž rozhodla nabídnout občanům velkoobjemový kontejner, do kterého mohou vložit různé druhy odpadu. Kontejnery budou putovat po různých místech obce.

Obec ještě dokládá některé důležité informace: Do velkoobjemových kontejnerů v žádném případě nepatří: mrtvá zvířata, stavební suť, pneumatiky, nebezpečný odpad (oleje, barvy, zářivky, autobaterie, veškerý elektroodpad, léky, apod.), odpad doutnající a náchylný k samovznícení. Na stránkách obce se dozvíte kde přesně a kdy bude tento sbět probíhat.Web najdete na adrese www.dobra.cz.

Obvykle se kontejnery používají pro stavební suti a podobně. Některé obce se je ale rozhodly použévat i pro své občany a pro svou obec.Vkládají se do nich věci jako jsou starý nábytek, koberce, linolea, umyvadla, toalety, kuchyňské linky, elektrotechniku, drobný stavební odpad atd. Více o ostatních druzích odpadu, které nepatří do barevných popelnic najdete na stránkách http://www.jaktridit.cz/cz/trideni/jak-spravne-tridit---dalsi-odpad/velkoobjemovy-odpad.

Žádné komentáře:

Okomentovat