pondělí 9. února 2015

Celozrnná kolečka s tofu a s rozinkovou náplní (vegan)

Přináším další recept Vojkovického Klubu Zdraví a Vaření.

100 g mouky ječné celozrnné
100 g mouky špaldové celozrnné, jemné
100 g pšeničné bílé mouky
180 g tofu natural 
100 ml oleje
150 ml rostlinného mléka (např. mandlovo-rýžové Alinor)
1 lžička sušeného droždí na kynutí těsta
1 lžička kypřicího prášku bez fosfátů
½ lžičky soli

Nádivka
200 g rozinek (použila jsem velké rozinky)
50 g datlí
200 ml vody
½  vanilkového pudingu (prášku)

Rozinky, datle a vodu promícháme a necháme odležet nejlépe přes noc. Vše pak rozmixujeme ponorným mixérem a nakonec přidáme pudingový prášek.

Tofu umixujeme ponorným mixérem (s mlékem a olejem) nebo nastrouháme na jemných slzách.
Přidáme ostatní suroviny a ručně zpracujeme těsto. Ze začátku se nám bude těsto v rukou lepit, ale zanedlouho bude dobře zpracovatelné. Necháme chvílí odpočinout (mezitím si umixuji nádivku). Těsto vyválíme na 2 - 3 mm (na pomoučené podložce), vykrojíme kolečka, naplníme nádivkou a přiklopíme dalším kolečkem. Okraje kolečka (těsta) ručně přitlačíme ať nám nádivka neuteče. Při vykrajování koleček požívám vykrajovátko na koblihy z Teskomy. Pečeme 10 min při 180°C a asi 5min dopékáme při 150°C (horkovzdušná trouba).
Těsto je velice tvárné a netrhá se. Můžeme je použít i na závin s jablky...



Žádné komentáře:

Okomentovat