Přináším další recept Vojkovického Klubu Zdraví a Vaření.
100 g mouky ječné celozrnné
100 g mouky špaldové celozrnné, jemné
100 g pšeničné bílé mouky
180 g tofu natural
100 ml oleje
150 ml rostlinného mléka (např. mandlovo-rýžové Alinor)
1 lžička sušeného droždí na kynutí těsta
1 lžička kypřicího prášku bez fosfátů
½ lžičky soli
Nádivka
200 g rozinek (použila jsem velké rozinky)
50 g datlí
200 ml vody
½ vanilkového pudingu (prášku)
Rozinky, datle a vodu promícháme a necháme odležet nejlépe přes noc. Vše pak rozmixujeme ponorným mixérem a nakonec přidáme pudingový prášek.
Tofu umixujeme ponorným mixérem (s mlékem a olejem) nebo nastrouháme na jemných slzách.
Přidáme
ostatní suroviny a ručně zpracujeme těsto. Ze začátku se nám bude těsto
v rukou lepit, ale zanedlouho bude dobře zpracovatelné. Necháme chvílí
odpočinout (mezitím si umixuji nádivku). Těsto vyválíme na 2 - 3 mm (na
pomoučené podložce), vykrojíme kolečka, naplníme nádivkou a přiklopíme
dalším kolečkem. Okraje kolečka (těsta) ručně přitlačíme ať nám nádivka
neuteče. Při vykrajování koleček požívám vykrajovátko na koblihy z
Teskomy. Pečeme 10 min při 180°C a asi 5min dopékáme při 150°C
(horkovzdušná trouba).
Těsto je velice tvárné a netrhá se. Můžeme je použít i na závin s jablky...
Žádné komentáře:
Okomentovat