pondělí 23. června 2014

Dobratičtí fotbalisté oslavili postup do vyšší ligy


V Dobraticích se 21. června konal poslední zápas fotbalové sezóny. Ten si dobratičtí fotbalisté zahráli s fotbalovým týmem z Dobré. To odpoledne ale nešlo jen o jeden zápas. Místní tým totiž postoupil do vyšší ligy, do 1. A třídy Moravskoslezského kraje, a tak to pořádně oslavil.

Po první polovině byl výsledek 1:0 pro Dobratice, ty následně zvedly na 3:0, poté se Dobré podařilo přiblížit na 3:2, ale celkový výsledek byl nakonec 6:3. Celkový počet diváků odhaduji na dvě stě. Musím uvést, že fotbalu skoro vůbec nerozumím, a proto nemohu napsat postřehy ze samotného fotbalového zápasu. Přináším tedy alespoň reportáž z oné oslavné části.

Bylo znát, že místní fanoušci úspěch svého týmu opravdu silně prožívají. Moderátor zápasu, který byl docela schopný, během zápasu s fanoušky dobře komunikoval. Tak nějak jsem měl ke konci pocit, že vzájemné reakce fanoušků a sportovců byly prostoupeny silnou mužskou energií. Fanoušci hlasitě provolávali jména hráčů, udělali několik mexických vln, zpívali popěvek „my se dneska ožerem“ a jako doprovod k tomu všemu jeden fanoušek rytmicky bubnoval

Po skončení zápasu na hřiště vstoupilo několik důležitých lidí.  Předseda krajské fotbalové ligy předal týmu pohár a místní starostka Alena Kacířová předala všem hráčům pamětní medaile. Hráčům pogratulovali také někteří dobratičtí zastupitelé. Moderátor a fotbalisté poděkovali různými způsoby svým fanouškům. Moderátor nezapomněl ani na ženy – poděkoval partnerkám a manželkám fotbalistů, že to s nimi i přes velmi časté tréninky a zápasy vydrží. Poté otevřeli šampaňské a vystřelili konfety.

Následně se nějaký čas čekalo na závěrečnou část odpoledne, koncert zábavové kapely Flash. Ta měla vlastní aparaturu, musela se tedy po zvukové stránce pořádně připravit, a návštěvníci zatím debatovali ve skupinách a vítězství zapíjeli panáky. 

Styl kapely Flash bych označil jako klávesový pop. Měli dvě hezké a velmi dobré zpěvačky, a dva muzikanti hráli na dvojité klávesy. Co mne pozitivně překvapovalo bylo to, že v tomto složení dokázali zahrát velmi pestrou směsici skladeb. Už v úvodu řekli, že se budou snažit, aby oslovili každého. A tak zahráli slavné filmové melodie, slovenský pop (například píseň od Jany Kirschner), rockovější věci (Kabáty), jednu country píseň a tak dále.

Zpočátku to vypadalo, že kapela moc lidí nezajímá. Když hráli první část svého vystoupení, připadali mi spíše jako doprovodná kapela k vernisáži. A taky mi přišlo, že se jejich styl příliš nehodí k samotné akci. Později se ale můj pocit změnil. Již v druhé části jejich vystoupení přibývalo stále více tanečníků a tvořila se příjemná večerní atmosféra. Tak nějak se rozjížděla pořádná oslava místní fotbalové radosti.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat