středa 23. července 2014

Hudební tvorba Aleše Nitry

Aleš Nitra pochází z Raškovic, už dlouhá léta je aktivní v různých hudebních skupinách. První jeho kapelou, kterou mohla veřejnost zaznamenat, byla almára. Nyní působí v různých dalších skupinách, například v LAM Triu, v Jazzdě, v kapele Kaczi Kateřiny Koulákové a podobně. Tady přináším některá jeho videa.





Aleš Nitra o sobě napsal:


jsem hudební hledač samouk, jako kytarista jsem prošel různými amatérskými seskupeními různých hudebních žánrů – od rockové hudby v raném mládí, přes folk, blues, funky atd. Hrával jsem v jazzově a funky laděném Občas Quartetu a několik let spolupracoval v duu a různých uskupeních s frýdecko-místeckým jazzovým kontrabasistou Zdeňkem Holkou. Jsem dlouholetým členem tria almára, které se věnuje vlastní tvorbě s meditačními a etno prvky. Krom toho hraji v akustickém jazzovém triu LAM TRIO, které se věnuje převážně jazzovým standardům 20. - 40. let 20. st., a v jazz-rockově-worldmuzikové formaci jazzda.
Hraji i solově na akustickou kytaru, převážně vlastní skladby (viz "domácí" mp3) a vlastní úpravy evergrínů a jazzových standardů. Velkou mírou je v mé produkci zastoupena improvizace.
Rovněž spolupracuji s knihovnou v rodných Raškovicích, kde ve spolupráci s knihovnicí Maruškou Zemanovou pořádáme pravidelné literárně-hudební večery, které tu a tam provádím i jinde dle zájmu.

Žádné komentáře:

Okomentovat