pátek 4. července 2014

Zastupitelé Vyšních lhot definitivně rozhodli o výstavbě parkoviště pod Prašivou


Zastupitelé obce Vyšní Lhoty byli nespokojení s návštěvníky hory Prašivé a dalších míst CHKO Beskydy. Turisté parkovali svá auta na mnoha nevyznačených místech, čímž poškozovali místní přírodu. Proto se obec rozhodla vystavět pod Prašivou parkoviště. Na zastupitelstvu ve středu 2. července byla v rámci výběrového řízení vybrána firma, která tuto stavbu provede.

Beskydská příroda si tak ulehčí nejpozději na konci září – stavba by měla proběhnout v době mezi červencem a zářím letošního roku. Stavba je v souladu s územním plánem obce, zabere pozemek nezpevněné části místní komunikace. Vozovka parkoviště bude vyrobena z přírodních drcených materiálů o tloušťce 500 milimetrů. 


Zastupitelé měli k projednání málo věcí, a proto byla jejich schůze velmi krátká. Řešili rozdávání balíčků pro Lhotské důchodce. Chtěli zajistit, že i v době voleb dostanou  senioři (podle data narození) od obce dárečky.Odmítli návrh na odkoupení parcely z obecního majetku, přesunuli na později změnu územního plánu, o kterou žádali majitelé místního pozemku. 

23. srpna bude znít hudba z areálu na Kamenitém až do druhé hodiny ranní. Zastupitelé dovolili posunout dobu nočního klidu organizátorovi, který bude bude pořádat festival Enjoy the colours. Správě CHKO Beskydy dovolili umístit dva informační panely na pozemcích obce Vyšní lhoty. 

Zaujalo mne, že všichni zastupitelé byli v hlasování jednotní. Na zasedání panovala uvolněná atmosféra, občas zazněl i vtip.

Žádné komentáře:

Okomentovat