neděle 13. července 2014

Kulturní tipy na týden 14. července - 20. července


Turnaj v nohejbalu
Sportovní komise rady obce Dobrá pořádá 12. Ročník turnaje v nohejbalu. Akce se uskuteční 19. července ve Sport relax clubu, začíná v devět hodin. Zápisné na jednoho hráče je 150 korun, počet týmů je omezen. Kdo se chce zaregistrovat, nechť zavolá na číslo 723 806 364.



Výšlap na Lysou horu
Beskydské informační centrum pořádá výšlap na Lysou horu s průvodcem. Průvodce seznámí  účastníky na celkem 7 zastaveních  s  historií Lysé hory, s Ondrášem - pánem Lysé hory, s   jeskyněmi na Lukšinci, s pověstmi tradujícími se o Lysé hoře, přidá také vyprávění o obětech Lysé hory  a poví více o stavbách nacházejícími se na samotném vrcholu Lysé hory. Na komentované výstupy se můžete těšit: 22.7. 2014, 12.8.2014, 26.8.2014, 13.9.2014. Sraz je každý tento den v 8:30 v Ostravici u lanového centra Opičárna.

Včelařský den na Krásné

V sobotu 19. Července se koná rovněž Včelařský den ve včelařské stanici Krásná. Návštěvníci zažijí prohlídku stanice, mohou ochutnat včelí speciality a od půl třetí si mohou poslechnout přednášku o včelařství. Po programu bude k tanci a k poslechu hrát skupina Beskyd band. 

Výstava v malé galerii v Raškovicích
Obrázky s duchovním rozměrem. Tak by se dala popsat tvorba Tomáše Prováznika, který až do konce srpna vystavuje v raškovické Malé galerii (prostor přidružený k místní knihovně). Pokud se chcete jít podívat, bude galerie otevřená v úterý a ve čtvrtek od devíti do pěti.


Další informace

-        Starostky obce Dobratice se rozhodla pustit do projektu zateplení obecního úřadu a hasičské zbrojnice. Informace naleznete zde. Raškovická knihovna je ve dnech 28. Července až 8. Srpna uzavřená z důvodu stavebních úprav.

Žádné komentáře:

Okomentovat