neděle 10. srpna 2014

Kulturní tipy na týden 11. srpna až 17. srpna



Sdružení obcí povodí Morávky pořádá již druhý ročník akce určené seniorům všech obcí mikroregionu. Akce se koná 16. srpna v areálu Kamenité ve Vyšních lhotách, začátek je naplánován na 15 hod. Vystoupí cimbálová muzika, dechová muzika skupina Abba revival. Na akci ale mohou přijít všechny generace, nejen senioři. Vstupné na akci je zdarma.



Děti z Dobré si mohou zahrát pexeso v doberské knihovně. Ta totiž pořádá turnaj v pexesu, akce se uskuteční ve středu 13. Srpna od devíti do jedenácti hodin.



Chcete se dozvědět více o Lysé hoře? Zajímá vás její historie, co znamenají kříže, které potkáváte cestou na vrchol či se chcete dozvědět více o budovách na jejím vrcholu? Pak právě pro vás je tu připraven seriál komentovaných výstupů na Lysou horu s názvem Lysohorská nej… aneb co jste ještě nevěděli, které v průběhu prázdnin pořádá Beskydské informační centrum Frýdek-Místek. Pokud jste ani jeden z prázdninových termínů zatím nestihli, máte příležitost hned v úterý 12. srpna a následně 26. srpna 2014. Zájemci o výstup se mohou hlásit do pondělí 11. srpna do 12.00 hodin na tel. čísle 558 676 909 nebo na e-mailu janovska.dagmar@beskydy-info.cz


U příležitosti uvedení nového ležáku Radegast Ryze Hořká 12 připravil pivovar Radegast na letní měsíce speciální prohlídky. Ryze hořké prohlídky seznámí návštěvníky s vařením nového piva, zavedou je na varnu Jaromíra Franzla nebo k degustaci hořkého piva do vyhlídkové věže. Na závěr si domů odnesou jako dárek lahvovou Ryze Hořkou 12. Prohlídky probíhají v nošovickém pivovaru až do 12. září každé pondělí, středu, pátek a sobotu od 15 hodin.



Ostatní informace

V pátek 1. Srpna se našla v obci Krásná na cestě vedoucí na Lysou horu fenka křížence. Obec Krásná žádá veřejnost, aby se ozvali na čísla 558 692 205 a 724 164 574, pokud uvedeného psa znáte. Fotka psa:


Tým pivovaru Koníček, s.r.o. zve všechny milovníky sportu a piva na 2. ročník recesisticko-sportovního závodu TOČKO – KAPP, který se uskuteční v sobotu 20. září. Tříčlenná družstva začnou startovat od pivovaru Koníček v 15:00 hodin směr hostinec Kohutka a zpět. Tříčlenné týmy budou běhat, resp. jezdit s točkama (resp. kolečky, kárami...) s plným, 50litrovým pivním sudem. Registrace závodníků je možná pouze přes emailovou adresu pivovarkonicek@seznam.cz. Zápisy tříčlenných týmů začínají od 8. srpna 2014. V registraci uveďte název týmu a jednotlivé členy. Do závodu nastoupí prvních 50 týmů!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat