Přináším další recept Vojkovického Klubu Zdraví a Vaření.
Datlové kuličky s kešu
Datle bez pecek nahřejeme na plechu v troubě, 50-100° asi 2-4min. Pozor
na teplotu trouby, raději začínáme od menší teploty. Datle, když se
zahřeji, tak měknou (pokud je teplota vysoká, tak se datle připaluji a
tvrdnou, a to nechceme). Teplé až horké datle ručním mixerem trochu
rozmělníme (můžeme i rukou ale jsou dost teplé a přírozeně lepkavé). Pak
přidáme libovolné množství kešu oříšků a za tepla děláme kuličky. Kešu
můžeme nahradit jinými oříšky ńebo rozinkami, brusinkami, čokoládou ... na
co máme zrovna chuť. Tyto kuličky nám vydrží docela dlouho, ale pokud
bychom přidali do teplých datlí trošku vody, tak bychom je museli
rychleji spotřebovat - uchovávat v lednici a snít do 3 dnů. Datlové
kuličky bez vody nemusíme uchovávat v lednici. Uchováváme je v krabičce s
víčkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat