pondělí 4. srpna 2014

Recepty klubu zdraví a vaření: Datlové kuličky s kešu

Přináším další recept Vojkovického Klubu Zdraví a Vaření.

Datlové kuličky s kešu
Datle bez pecek nahřejeme na plechu v troubě, 50-100° asi 2-4min. Pozor na teplotu trouby, raději začínáme od menší teploty. Datle, když se zahřeji, tak měknou (pokud je teplota vysoká, tak se datle připaluji a tvrdnou, a to nechceme). Teplé až horké datle ručním mixerem trochu rozmělníme (můžeme i rukou ale jsou dost teplé a přírozeně lepkavé). Pak přidáme libovolné množství kešu oříšků a za tepla děláme kuličky. Kešu můžeme nahradit jinými oříšky ńebo rozinkami, brusinkami, čokoládou ... na co máme zrovna chuť. Tyto kuličky nám vydrží docela dlouho, ale pokud bychom přidali do teplých datlí trošku vody, tak bychom je museli rychleji spotřebovat - uchovávat v lednici a snít do 3 dnů. Datlové kuličky bez vody nemusíme uchovávat v lednici. Uchováváme je v krabičce s víčkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat