pondělí 8. září 2014

Nové knihy v místních knihovnách - 8. září

Knihovna Dobrá

Eragon
Mladík jménem Eragon, který žije se strýcem a bratrancem v odlehlé usedlosti, najde jednou v tajemných horách, kam lidé nikdy nechodí, podivný modrý kámen. Z kamene se vylíhne malý drak Saphira-poslední zástupce rodu draků.









 

Povolání světa! Šmoula prodavač
Ahoj, jsem Šmoula prodavač! Prodávám ovoce a zeleninu ve šmoulí vesnici. Na následujících stránkách vám ukážu, jak vypadá můj život a moje práce...  









Třešinka
Elaina Morrisonová miluje Neila McManuse celý svůj život. I přes tragické události a dlouhé roky odloučení její láska trvá, dokud jí osud neroztrhá srdce na kusy, neotřese jejím dokonalým snem a nenaučí ji, jak těžké je nechat jít.









Knihovna Dobratice   

Hledání svatého grálu. Lučištník
Brutální nájezd neznámých ozbrojenců, kteří se v roce 1342 vylodili na anglickém pobřeží a vypálili poklidnou vesnici Hookton, přežije pouze mladý lučištník jménem Thomas. Tento syn místního pastora přísahá umírajícímu otci, že vrátí do Hooktonu posvátnou relikvii uloupenou nájezdníky a bude až na konec světa pronásledovat černě oděného rytíře, zloděje a otcova vraha. To je začátek cesty, která zavede Thomase z Hooktonu do Francie, kde bojuje ve službách svého krále Eduarda III., zamiluje se do krásné bretaňské vdovy a po dobrodružství s ní je nucen prchat před Francouzi i Angličany, až ho vrtkavý osud přivede do situace, kdy se milenci stanou nepřáteli a nepřátelé spojenci.   



Knihovna Nošovice

Květy z půdy
Květy z půdy, Lístky ve větru, Vykoupení ohněm, Setba minulosti, Zahrada stínů Po smrti otce zůstávají sourozenci Christopher, Cathy a dvojčata Cory a Carrie se svou matkou sami. Ta ovšem nemá peníze a tak se rozhodne pro riskantní návrat k velmi bohatým rodičům, kteří ji ale vydědili. Děti zavře do podkrovního pokoje a...

  

Žádné komentáře:

Okomentovat